Hopp til hovedinnhold

Landsmøtet 2020

Mar 16, 2020

logo

6.-8. mars avholdt Noereh sitt 10. landsmøte i Buvvda/Bådåddjo. Dette var en vellykket helg med mye forskjellig program.

I løpet av helgen hadde vi besøk av Sámediggi, vi hadde workshop i både duodji og aktivisme, vi markerte kvinnedagen og alle fikk en liten innføring i pitesamisk kultur, språk og historie. I tillegg til dette arrangerte vi konsert med Lávre på Stormen bibliotek.

Susanne prater til Noerehs medlemmer i et klasserom. Foto.

Første leder av Noereh, Susanne Amalie, deltok på vegne av Sámediggi under landsmøtet. Fotograf: Niclas Antony Mikkelsen Ellingsen

Under landsmøtet var det mye som ble vedtatt. Vi vedtok blant to resolusjoner, Backa Sápmi! og Ellos Vuotna!, vi vedtok budsjett og ikke minst, vi valgte nytt styre.

Det nye styret består nå av:

Leder: Elen Ravna
1. nestleder: Maria Westerfjell Grensemo
2. nestleder: Nathaniel Holan Larsen
Iŋgá Káre Márjá Utsi, Linn Sunniva Høglund, Johan Schanche ,Ramona Sørfjell Kappfjell

Vara: Ronja Sannerud Vaara, Aile Grape Kristiansen, Ellinor Skartland

Vi gleder oss masse til å arbeide med utvikling av organisasjonen og å ta unge samers stemme det kommende året, til tross for at vårt arbeid nå blir utsatt inntil videre.

Tusen takk til Nordland Fylkeskommune for støtten til vårt landsmøte i Bodø!

Bli med i Noereh

Noereh er møteplassen for deg mellom 13-30 år som har lyst til å styrke din samiske identitet, få flere venner eller engasjere deg for den samiske kulturen.

Bli medlem