Hopp til hovedinnhold

Om Noereh

Noereh ble stiftet høsten 2009 i Romsa/Tromsø og har etter dette engasjert seg på flere arenaer. Blant annet har vi bidratt til å organisere Sápmi Pride, vi har engasjert oss i arealinngrep, deltatt på Márkomeannu og Riddu Riddu, og ikke minst står Noereh bak den internasjonale Gáktebeaivi/Koftedagen. Mye av arbeidet vi gjør er ikke like synlig for alle. Vi deltar på møter med andre organisasjoner, bidrar med synspunkt i prosjekter, deltar i panelsamtaler - ja, lista er lang og dette er likeså viktig arbeid for samisk ungdom og organisasjonen, som det våre medlemmer ser.

For at Noereh skal kunne opprettholde sin funksjon, er vi avhengig av medlemmer og støttemedlemmer. Vi setter pris på alle som er med og som har vært med på å forme vår organisasjon. Om du har lyst til å engasjere deg i Noereh så kan du ta kontakt med et lokallag i ditt nærområde. Per 2019 har vi etablert tre lokallag, Oslove Noereh (oslove@noereh.no), Romssa Noereh (romssa@noereh.no) og Ávjovárri Noereh.

Vi stiller ingen krav til at du må eie kofte, beherske samisk, ha et sterkt politisk engasjement og så videre. Hos oss er all samisk ungdom i alderen 12-30 år hjertelig velkommen. Om du uheldigvis er utenfor nevnt aldersgruppe, men likevel vil bidra, tar vi også i mot støttemedlemmer.

Om du ønsker å melde deg inn eller bli støttemedlem, kan du enten fylle ut skjemaet på hjemmesiden eller enkelt melde deg inn gjennom Vipps. Medlemskap må betales hvert år for å være tellende. Om du har deltatt på Noereh sitt landsmøte for dette året, er medlemskapet allerede betalt.

Dokumentene fra siste landsmøte vil også gi et inntrykk på hvem vi er som organisasjon til dags. Ta gjerne å les sidene nedenfor!

I landsmøtet ble det også valgt et nytt styre som du finner en oversikt over nedenfor.

Sentralstyret

Bli med i Noereh

Noereh er møteplassen for deg mellom 12-30 år som har lyst til å styrke din samiske identitet, få flere venner eller engasjere deg for den samiske kulturen.

Bli medlem